Baggrund og erfaring:

Da vi selv har haft hunde i hele vores voksne liv, og som alle andre hundeejere af og til er i en situation, hvor vi ikke selv kan passe vores hunde i korte perioder, har vi gjort mange erfaringer med aflevering af hunde i en hundepension. Herunder både gode, mindre gode og direkte dårlige. Da den nye dyrkevelfærdslov kom i januar 2008, blev der lavet regler for boksstørrelse, rum temperatur, rengøringsstandard, adskillelse mellem boksene osv., og der var også beskrivelser af, hvor meget individuel kontakt tid hver enkelt hund skulle have i en hundepension og i en hundekennel (med opdræt af hunde).

Det er alt sammen meget godt, og vi følger naturligvis alle lovkrav til punkt og prikke, men derudover er det vores erfaring gennem mange år som hundeejere, som opdrættere af Labrador Retrievere, som instruktører på diverse træningspladser mm., at hver hund har sine helt egne behov, som er bestemt både af dens race og dens medfødte egenskaber, men også af dens erfaring, vaner og daglige rutiner. At forestille sig, at en ung boxerhan på 18 måneder skal have samme motionsmængde eller aktivitetstilbud, som en 12 år gammel Labradortæve, er helt urimeligt.

Det allerbedste for din hund er at være hos dig i sit hjem, men når det ikke kan lade sig gøre i en kortere eller lidt længere periode pga. ferie, familiebesøg, sygdom eller flytning, så vil vi gerne tilbyde individuel pasning til din hund, hvor vi så vidt det er muligt tager hensyn til både hundes vaner og behov og dine ønsker, så vi kan tilbyde den et aktivt, stimulerende ophold her hos os med den aktivitet, der er passende for hundens race og kondition.

Vi  tilbyder 4 daglige lufteture. 2 korte morgen og aften og en længere af ca. 20 minutters varighed (man skal vel lige læse den lokale "hundeavis"), men derudover vil vi kunne tilbyde leg og aktiviteter enten individuelt eller sammen med andre hunde af passende temperament og størrelse i indhegnede områder over kyndig overvågning, og når vejret er til det, svømmeture i Hover Å. Vi vil, efter aftale med hundeejeren, tilbyde lidt hjernegymnastik, f.eks. et lille pølsespor eller hundespil, og samtidig med at det trætter hunden mentalt og fysisk, giver det også en god menneskekontakt, som din hund forhåbentlig er vant til i sin hverdag hos dig.

Det optimale er, at du kontakter os i god tid inden et pasningsbehov, så vi kan aftale et besøg, hvor din hund og dig møder os og ser på stedet her. Ved dette første møde vil vi gerne tage et billede af din hund, så vi let kan genkende den en anden gang, og vi vil gerne gennemgå et spørgeskema med dig, hvor vi lærer din hund og dine ønsker lidt bedre at kende. Vi skal bl.a. snakke om foder, tidspunkter for fodring, motionsvaner, sociale vaner (Må din hund lege med andre hunde? Er den venlig i sit møde med andre hunde? Er der hunderacer, den ikke bryder sig om? Kommer den ved indkald, eller skal vi sikre os, at den altid er i snor udenfor indhegningen osv.) Hvis du mener, at din hund vil nyde andre hundes selskab og leg, kan den hilse på en eller to af vores egne hunde, så du kan

 

Fodring:

Vi fodrer normalt hundene 2 gange om dagen, da de fleste hunde elsker mad, synes vi godt vi vil glæde dem flere gange. Normalt sørger vi for foderet, men hvis din hun er særligt sart eller på en diet skal det medbringes.

Vi fodrer med fuldfoder fra Oliver, da det er det vi foretrækker til vore egne hunde, og udelukkende har gode erfaringer med.