Baggrund og erfaring:

Da vi selv har haft hunde i hele vores voksne liv, og som alle andre hundeejere af og til er i en situation, hvor vi ikke selv kan passe vores hunde i korte perioder, har vi gjort mange erfaringer med aflevering af hunde i en hundepension. Herunder både gode, mindre gode og direkte dårlige. Da den nye dyrkevelfærdslov kom i januar 2008, blev der lavet regler for boksstørrelse, rum temperatur, rengøringsstandard, adskillelse mellem boksene osv., og der var også beskrivelser af, hvor meget individuel kontakt tid hver enkelt hund skulle have i en hundepension og i en hundekennel (med opdræt af hunde). Vi har begge to taget DKK's opdrætteruddannelse og Hundeholderuddannelse.

Det er alt sammen meget godt, og vi følger naturligvis alle lovkrav til punkt og prikke, men derudover er det vores erfaring gennem mange år som hundeejere, som opdrættere af Labrador Retrievere, som instruktører på diverse træningspladser mm., at hver hund har sine helt egne behov, som er bestemt både af dens race og dens medfødte egenskaber, men også af dens erfaring, vaner og daglige rutiner. At forestille sig, at en ung boxerhan på 18 måneder skal have samme motionsmængde eller aktivitetstilbud, som en 12 år gammel Labradortæve, er helt urimeligt.

Det allerbedste for din hund er at være hos dig i sit hjem, men når det ikke kan lade sig gøre, så vil vi gerne tilbyde individuel pasning til din hund, hvor vi så vidt det er muligt tager hensyn til både hundes vaner og behov og dine ønsker, så vi kan tilbyde den et aktivt, stimulerende ophold her hos os med den aktivitet, der er passende for hundens race og kondition.

Alle hunde får 4 daglige lufteture. 2 korte morgen og aften og en længere omkring kl. 10 og igen kl. 15 af ca. 20 minutters varighed (man skal vel lige læse den lokale "hundeavis"), men derudover vil vi kunne tilbyde leg og aktiviteter enten individuelt eller sammen med andre hunde af passende temperament og størrelse i indhegnede områder over kyndig overvågning, og når vejret er til det, svømmeture i Hover Å. Vi vil, efter aftale med hundeejeren, tilbyde lidt hjernegymnastik, f.eks. et lille pølsespor eller hundespil, og samtidig med at det trætter hunden mentalt og fysisk, giver det også en god menneskekontakt, som din hund forhåbentlig er vant til i sin hverdag hos dig.

Det optimale er, at du kontakter os i god tid inden et pasningsbehov, så vi kan aftale et besøg, hvor din hund og dig møder os og ser på stedet her.  Vi skal bl.a. snakke om foder, tidspunkter for fodring, motionsvaner, sociale vaner. F.eks. Må din hund lege med andre hunde? Er den venlig i sit møde med andre hunde? Er der hunderacer, den ikke bryder sig om? Kommer den ved indkald, eller skal vi sikre os, at den altid er i snor udenfor indhegningen osv.

 

Fodring:

Vi fodrer normalt hundene 2 gange om dagen, da de fleste hunde elsker mad, synes vi godt vi vil glæde dem flere gange. Normalt sørger vi for foderet, men hvis din hun er særligt sart eller på en diet skal det medbringes.

Vi fodrer med fuldfoder fra Essentials, som er kornfrit og fås i flere smagsvarianter og typer tilpasset hvalpe, voksne og ældre hunde. Ingen hunde skal sulte herude, og kræsne eller meget småtspisende hunde lokkes uhæmmet med leverpostej, tun eller frikadeller. Det koster IKKE ekstra. Hundene skal trives og have det godt her hos os!